Vi starter med podkast


September 02, 2019

Etter mange år med henvendelser om ikke vi skal starte podkast i tillegg til radio, så kan vi nå fortelle at vi starter produksjon av podkast. Radiokanalene våres blir selvfrølgelig som før, men vi har tenkt til å utvide for dere der ute, nemlig med podkast. 

Ikke bare skal vi lage egne serier og episoder med podkast, men vi skal også få inn podkaster fra andre som lager podkaster for oss og.. Ikke minst skal vi samle alle våre gode radio-øyeblikk i podkaster slik at du kan høre de om og om igjen. Lurer du på hva podkast er?

Podkasting eller poddkasting, fra engelsk «podcasting», er en måte å publisere lyd- og videoopptak på Internett. En podkast er en lyd- eller videofil som blir kringkastet via nettet på denne måten. Ordet «podcast» brukes også om selve radio- eller TV-programmet som blir delt.

Lyd- og videofilene kan avspilles på datamaskiner, nettbrett, mp3-spillere og smarttelefoner ved hjelp av mediespillere, strømmetjenester og egne apper for podkaster. Filene kan lastes ned til maskinene eller strømmes direkte. Opptakene kan også abonneres på ved hjelp av RSS. Podkaster kan avspilles når brukeren selv ønsker det, til forskjell fra tradisjonell lineærkringkasting som følger et fastlagt sendeskjema.

Mange podkaster er studiosamtaler tatt opp med enkelt lydutstyr. Også etablerte radiostasjoner kan legge ut enkeltprogrammer som podkaster på nettet.

Comments(0)

Log in to comment